Recensies

Het handboek Prettige Plekken is momenteel al meer dan 1000 keer besteld! In de praktijk wordt het handboek aangeschaft en gebruikt door professionals met zeer uiteenlopende achtergronden. Uiteraard door planologen, stedenbouwkundigen en landschapsarchitecten, maar ook de sectoren welzijn, verkeer, cultuur, sport, veiligheid en gezondheid kunnen goed uit de voeten met de heldere visie, concrete richtlijnen en sprekende voorbeelden.

Ing. Albert Koolma, Hoofd Landschapsarchitectuur gemeente Den Haag:
"De handboeken openbare ruimte die ik ken zijn vanuit beheerbaarheid en niet vanuit gebruik geschreven. De benadering van Prettige Plekken past veel meer in deze tijd."

Ir. Merel de Boer, senior adviseur ICSadviseurs:
"Dit handboek is een zeer waardevolle toevoeging om in ruimtelijk functionele en technische programma’s van eisen van maatschappelijk vastgoed naar te verwijzen als bron- en basisdocument waar het ontwerp van de (buiten)ruimte rekening mee dient te houden. Dit betekent dat het bij elk advies-, ontwerp- en architectenbureau en gemeente in de kast moet staan."

Dr. Ir. Hugo van der Poel, directeur Mulier Instituut:
"Het handboek Prettige Plekken lijkt me niet alleen relevant voor ontwerpers maar ook voor beleidsmakers, die bijvoorbeeld bezig zijn met het inrichten van de ‘gezonde’ of ‘actieve stad’."

Bestuurder van Stichting Veilig Ontwerp en Beheer:
"Aan iedereen die de openbare ruimte voor het welzijn van haar gebruikers belangrijk vindt, beveel ik het boek van Kyra en Rosemarie daarom van harte aan! Een fantastische bijdrage aan de ‘body of knowledge’ van sociaal veilig wonen, werken en recreëren!"